_MG_1845

Zahradní salát

Nemáte vlastní zahrádku? Nebo jste prošvihli sázecí čas? Nevadí! Stačí přece navštívit farmářské trhy, kde je stabilní roj místních zahrádkářů, a nabrat si do košíku jejich čerstvě načesané dobroty.
Tenhle recept vznikl u nás doma jeden tropický letní den. Dokonce to byl náš nedělní oběd! Venku bylo 33 stupňů a naše plotna rozhodně neměla nejmenší ambici se jakkoli zapojit do života. Stejně tak já. Chtěla jsem si číst, mít se hezky s Tomášem a hlavně si jen tak nedělně hovět.
Díky ovoci má salát příjemně sladkokyselou chuť, kterou skvěle doplňuje slaná brynza!

Na 4 porce
Doba přípravy: 15 minut

1 římský salát
1 hrst bílého rybízu
1 hrst červeného rybízu
1 hrst černého rybízu
1 hrst angreštu
2 hrstě cherry rajčátek
2 okurky
200 g farmářské brynzy – my doma máme nejraději ovčí a kozí
6 lžic olivového oleje
sůl, čerstvě, mletý pepř

1438856613435

  1. Očištěný salát nakrájím na kousky a dám je do mísy.
  2. Oloupu si okurky a nakrájím je na půlměsíčky, rajčátka překrojím na polovinu a přisypu je k salátu společně s rybízem a angreštem.
  3. Salát přeliju olivovým olejem a dochutím ho solí a pepřem.
  4. Lžičkou přidám do salátu větší kousky brynzy a je to!

Tip:
Vynikající ovčí brynzu seženete v Sýrárně ve Slavíkově 3, jen pár kroků od Jiřáku.

1438627495780

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *